Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Bemesting meten (plantcare tools)

Meet direct in de grond de hoeveelheid voedingsstoffen van uw planten! Het meten van de bemesting in de grond is een voorwaarde voor een goede groei van uw planten. Net zoals mensen hebben alle planten voedsel nodig. Planten hebben behoefte aan verschillende meststoffen om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Bijna alle planten verbruiken relatief veel stikstof en kalium. De opname van andere voedingsstoffen zoals fosfor en magnesium is ook noodzakelijk, maar in kleinere hoeveelheden. Tot slot zijn sporenelementen zoals ijzer en koper essentieel in zeer geringe mate.

Bemesten van potplanten is nodig om ze gezond te houden

Door de beperkte hoeveelheid aarde in een pot is de juiste bemesting van een potplant een stuk lastiger dan bij planten die in de volle grond staan en waarvan de wortels meters ver reiken om voedsel op te kunnen nemen. Bij potplanten zouden we eigenlijk altijd moeten weten hoe de situatie is om te kunnen mesten als dat nodig is. De potgrond raakt immers snel uitgeput.

Om bij te mesten gebruik organische mest, mestkorrels of vloeibare mest

Er bestaan veel produkten om te bemesten: organische mest, mestkorrels en vloeibare bemesting. Voeg nooit meer meststoffen toe dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voor potplanten met veel bloemen raden we een bemesting met een goede NPK-verhouding aan: 10-5-15 (NPK = Stikstof, Fosfor, Kalium). Voor de meeste planten(soorten) worden er specifieke meststoffen verkocht. In het algemeen raden wij aan organische voeding te kopen. Bijna alle soorten zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde tuinwinkels en supermarkten.

U kunt de hoeveelheid meststoffen in de grond meten met het volgende producten:

  • Fertometer - bemestingsmeter voor potplanten;
  • 1601 Lusterleaf Rapitest grondtestkit, handmatige grondanalyse van N, P, K en pH) incl. 40 tests;
  • 1605 Lusterleaf Rapitest electronische grondmeter (grondanalyse van N, P, K, en pH) incl. 25 tests;
  • 1835 Lusterleaf Rapitest electronische meter voor pH, bemesting en temp. van de grond;
  • 1610CS Lusterleaf Rapitest grondtestkit speciaal voor tomaten (grondanalyse voor N, P, K en pH incl.4 tests.
Lees meer
Lees minder