Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Meetapparatuur (plantcare tools, zuurgraad, voeding, vocht, lichtintensiteit, temperatuur)

Een goede verzorging is noodzakelijk voor de groei en bloei van planten, planten hebben namelijk honger en dorst. Zowel potplanten, kamerplanten, planten in de volle grond, planten in de moestuin en het zo ook gazon hebben voldoende water en voedingsstoffen (bemesting) nodig om goed te kunnen groeien, bloeien of een goede oogst op te leveren! Zowel teveel als te weinig water en meststoffen of een verkeerde zuurgraad (pH waarde) kunnen het welzijn van planten ernstig schaden. Bovendien kan een goede dosering kosten besparen en het milieu ontzien.

Hoeveel water en voedingsstoffen hebben planten nodig en wanneer?
Voor de essentiële verzorging van planten dient u te weten wanneer ze meststoffen en water nodig hebben en hoeveel. Omdat de plant het niet kan vertellen dient de behoefte aan water en meststoffen te worden gemeten. Onze meetinstrumenten “voelen” hoeveel honger en dorst de plant heeft en geven vervolgens een betrouwbaar en helder meetresultaat . Indien nodig, kan direct actie worden ondernomen. Nooit meer raden dus.

Meetinstrumenten om voedingsstoffen, vochtgehalte, lichtintensiteit, temperatuur en zuurgraad (pH) te meten.
Wij leveren een assortiment aan slimme meetinstrumenten waarmee u de vochtigheid, zuurgraad en de hoeveelheid voedingsstoffen snel, eenvoudig en betrouwbaar kunt meten voor zowel potplanten, planten in de volle grond, de moestuin als uw gazon. Daarnaast biedt onze website “plantcaretools” veel algemene informatie. Dit alles met het doel om de verzorging van planten gebruiksvriendelijk te maken en te optimaliseren, waardoor u kunt genieten van een optimaal resultaat.

Welke slimme garden tools kunnen voor de verzorging van uw planten nuttig zijn?
Onze tools zijn bijzonder handig omdat het insteekmeters zijn. Het betreft EC-, pH- en vochtmeters met een meetpen (sonde). Steek simpelweg de EC-meter of pH-meter direct in de potgrond, volle grond of het gazon en lees meteen het meetresultaat af. Grondmonsters nemen en analyseren is dus niet nodig. We leveren daarnaast traditionele EC- en pH-meters voor vloeistoffen waarmee direct in de vloeistof wordt gemeten of eerst een grondmonster wordt genomen.

Hieronder treft u een aantal categorieën aan die voor de verzorging van planten belangrijk zijn. Klik op de categorie die voor u van toepassing is en waar uw interesse naar uitgaat. Vervolgens verschijnt alle informatie met betrekking tot de bijpassende meter(s).

Lees meer
Lees minder