Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Watermanagement (waterafvoer)

Watermanagement zorgt voor een klimaatbestendige tuin!

Gevolgen klimaatverandering
De effecten van klimaatverandering zijn ook in Nederland te merken. Er vallen steeds vaker hevige regenbuien die hinder, wateroverlast en schade aan tuinen en gebouwen veroorzaken. De klimaatverandering zorgt ook steeds vaker voor warmere zomers en langdurige droogte. In dorpen en steden zijn de gevolgen van de klimaatverandering voelbaar, het hitte-eilandeffect of urban heat island effect (UHI). Op warme dagen is het dan in bebouwd gebied enkele graden warmer dan in landelijk gebied. Tijd dus voor watermanagement en een klimaatbestendige tuin die de nare gevolgen van wateroverlast, hitte en droogte voorkomt! En wist je dat je met een goede waterhuishouding in de tuin ook een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit?

Regenwater afkoppelen
Om het gemeenteriool minder te belasten, verplichten steeds meer gemeenten hun inwoners om zelf zorgen voor het opvangen van regenwater. Burgers en bedrijven moeten daarom investeren in een oplossing op eigen terrein: hemelwater infiltreren of opvangen en hergebruiken. Wist je dat er al veel gemeentes zijn die klimaatsubidies of afkoppelsubsidies hiervoor verstekken?

Regenwater slim hergebruiken
Regenwater kun je tegenwoordig ondergronds opvangen waarna het in tijden van droogte weer langzaam aan de omgeving wordt afgegeven. Hierdoor is er minder wateroverlast tijdens hevige regenbuien, heb je in tijden van droogte een groenere tuin die verkoeling biedt en die aantrekkelijker is voor vogels, vlinders, bijen, enz. Maar ook kun je het regenwater duurzaam hergebruiken. Bijvoorbeeld voor het sproeien van je tuin of het wassen van de ramen. Hierdoor voorkom je verspilling van kostbaar drinkwater.

In onze webwinkel hebben we een onderverdeling gemaakt in onze ACO Easygarden producten;

1. Afwatering rondom huis en tuin

Regenbuien kunnen wateroverlast rondom uw huis, bedrijfspand en tuin veroorzaken. Het komt steeds vaker voor dat er in korte tijd veel regen valt. Steeds vaker horen we via de media over ondergelopen kelders en huizen die blank komen te staan.

Met de juiste afwatering voorkom je wateroverlast en schade aan je huis en tuin. Onze ACO EasyGarden goten zorgen ervoor dat het regenwater over de volledige gootlengte snel wordt opgenomen en afgevoerd. Zo voorkom je natte voeten.

Niet alleen regenbuien maar ook een buitenkraan kan al zorgen voor waterplassen. Met een ACO afwateringsput kunt u dit al voorkomen.

2. Infiltratie (100% profiteren van een klimaatbestendige tuin)

Klimaatverandering vraagt om infiltratiesystemen

Het klimaat verandert en de effecten van klimaatverandering zijn overal waarneembaar. Er vallen hevige regenbuien die hinder, wateroverlast en schade veroorzaken. Daarnaast hebben we ook te maken met perioden van hitte en droogte. In dorpen en steden zijn de gevolgen van de klimaatverandering voelbaar, het zogeten Urban Heat Island effect. Op warme dagen is daar enkele graden warmer dan in het landelijk gebied.

Met infiltratiesystemen heb je de klimaatbestendige oplossing!

3. Grind-, split- en grasstabilisatie (Optimale stabilisatie)

Met stabilisatieplaten blijft grind, split en gras perfect op zijn plek op een tuinpad, oprit of zelfs terras. Hierdoor ontstaat een veilige basis voor tuinmeubels en wordt spoorvorming op de oprit of parkeerplek voorkomen. Het oppervlak blijft voldoende waterdoorlatend waardoor het regenwater goed weg kan zakken in de bodem. De stabiele ondergrond is zelfs met de fiets of rolstoel eenvoudig te berijden. Zonder ACO HexaGravel of HexaGrass is dit ondenkbaar. Het honingraatrooster van de HexaGravel is voorzien van een waterdoorlatend geotextiel welke onkruidgroei vermindert.

4. Schoonloper (Altijd een nette entree, het perfecte alternatief voor een deurmat)

De entree van uw woning is het visitekaartje van uw huis. Ergert u zich daarbij ook zo aan uw deurmat? Hij zwerft voor de deur van plek naar plek. Bladeren en vuil hopen zich eromheen op en na een regenbui is hij doorweekt, waardoor hij meer vuil afgeeft dan opneemt. Je kunt ieder jaar wel een nieuwe kopen! De ACO EasyGarden Schoonloper maakt een einde aan dit probleem en zorgt altijd voor een welkome indruk. Deze mat blijft altijd op zijn plaats liggen en is eenvoudig in onderhoud. Praktischer en mooier bestaat niet! Dus wanneer u bestrating kiest voor terras of oprit, vergeet dan de schoonloper niet!

5. Regenwater opslaan met de ACO regenwaterbuffertank (Regenwater verdient beter!)

Wat is het toch zonde; het ene moment voeren we regenwater zo snel mogelijk af en even later gebruiken we kostbaar drinkwater voor het sproeien van de tuin of schoonmaakwerkzaamheden. Regenwater opvangen en gebruiken voor het sproeien van de tuin of het wassen van de ramen is een verantwoorde en duurzame manier van regenwatergebruik.

6. Alustone toegangsluik (Tuintechniek fraai uit het zicht!)

Tuinen worden steeds vaker voorzien van technische oplossingen. Denk hierbij aan een elektraknooppunt voor o.a. verlichting, een vijverfilter-installatie, een ondergrondse regenwatertank of beregeningsinstallatie, een pompputje of een doorspuitpunt van de riolering. Zaken die we liever niet in het zicht hebben, maar die bij voorkeur wel makkelijk toegankelijk zijn! De toegang tot deze technische ruimten kan worden gerealiseerd met het ACO EasyGarden AluStone toegangsluik. Dit luik uit aluminium kan worden gevuld met beton-, keramische- of natuurstenen tegels of klinkers. Hierdoor wordt de toegang tot een technische voorziening op een chique manier vrijwel onzichtbaar geïntegreerd in de rest van uw bestrating.

Lees meer
Lees minder