Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Carpet stones (straatsteentjes van gietbeton)

Carpet stones, de naam zegt het al, dat zijn stenen op een matje of ook wel een tapijt van keitjes.

Je kent het vast wel, karakteristiek, traditioneel plaveisel in oude stadskernen, monumentale pleinen en sfeervolle gebouwen. Geweldig om te zien hoe met kleine natuursteenblokjes mooie patronen en cirkels gelegd worden.

Een nadeel bij de oude kinderkopjes was meestal de ongelijkheid en de onregelmatig grote voegen. Elk keitje werd er één voor één ingestraat. De fabrikant van Carpet Stones heeft al die traditionele problemen opgelost met behoud van het karakter en uitstraling. De blokjes zijn niet langer los maar zitten voortaan in elementen aan elkaar zodat eenvoudig een patroon gelegd kan worden.

De steentjes van gietbeton zijn allemaal even dik zodat ze volkomen vlak gelegd kunnen worden en de ruimte tussen de voegen overal hetzelfde is. Met de diverse elementen kunnen niet alleen diverse patronen gelegd worden, maar kan ook elk terrasoppervlak gemaakt worden. Alleen een kwestie van het matje op maat knippen. Er zijn twee maten keitjes op matjes. De keitjes van gietbeton zijn kleurvast en worden nauwelijks groen.

De verwerking van Carpet Stones

1. Onderbaan verdichten –afhankelijk van de belasting puingranulaat, zand of steenslag
2. Straatlaag verdichten en egaliseren – (breker) zand of fijne split 2-3 cm dik
3. Carpet Stones elementen leggen – de gewenste elementen in verband leggen, met een kniptang de elementen op maat maken
4. Voegmateriaal aanbrengen –afhankelijk van uw keuze zand, split of voegmortel aanbrengen
5. Ingeveegd bestratingsoppervlak aftrillen –na het trillen oppervlak nogmaals na en schoonvegen

De Carpet stones zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren:

* CARPETSTONES TYPE E21 HALFSTEENSVERBAND 2 CM
Formaat: 60cm x 40cm x 2cm
Gewicht: ca. 8 kg
Oppervlak: ca. 0,25 m2

* CARPETSTONES TYPE E41 HALFSTEENSVERBAND 4 CM
Formaat: 120cm x 40cm x 4cm
Gewicht: ca. 32 kg
Oppervlak: ca. 0,5 m2

* CARPETSTONES TYPE E47 BIG CARPET
Formaat: 21/18x12x7
Gewicht: ca. 2 kg
Oppervlak: ca. 0.28 m2

* CARPETSTONES TYPE E48 GRAND CARPET HALFSTEENS
Formaat: 120cm x 40cm x 4cm
Gewicht: ca. 32 kg
Oppervlak: ca. 0,5 m2

* CARPETSTONES TYPE E 49 CARPETSTONES KLINKERVERBAND HALFSTEENS
Formaat: 120x40x4
Gewicht: 34 kg
Oppervlak: mat 0.5 m2

* CARPETSTONES TYPE E42 WAAIERVERBAND 4 CM
Formaat: 120cm x 40cm x 4cm
Gewicht: ca. 32 kg
Oppervlak: ca. 0,5 m2

* CARPETSTONES TYPE E44 CIRKELVERBAND
Formaat: 120cm x 60cm x 4cm
Gewicht: ca. 48 kg
Oppervlak: ca. 0,75 m2

.
.
Carpetstones, aanleg van Carpet stones 1.jpg
.
.

Welke Carpet Stones passen bij u?

Afhankelijk van het gewenste verband, de kleur en de toepassing kiest u de Carpet Stones elementen die bij u passen.

Carpet Stones zijn afhankelijk van het type steen, verkrijgbaar in een dikte van 2, 4 en 7 cm dik.

De 2 cm elementen worden veelal verlijmd op harde (betonnen) ondervloeren in bijvoorbeeld winkels, ateliers en op terrassen.

De 4 en 7 cm elementen zijn geschikt voor zwaarder gebruik zoals uw oprit.

Uw tuin waterklaar met Carpetstones

We krijgen vaker te maken met hevige neerslag. Dit zorgt voor extra wateroverlast. Borrelende toiletten, straten/tuinen die blank staan, ondergelopen kelders, milieuvervuiling, vuil rioolwater in sloten én onnodige zuivering van schoon water; het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen.

Daarnaast kennen we periodes van langdurige droogte met als gevolg verdorde tuinen en akkers. Maar ook percelen die weken lang blank staan omdat het dagenlang blijft regenen. Omdat het grondwater de komende jaren verder zal dalen, helpt het om na te denken over oplossingen. Wateroverlast en watertekort kun je vaak met eenvoudige middelen oplossen.

Gemeenten, samen met waterschappen, nemen allerlei maatregelen om wateroverlast in woonwijken te voorkomen. Maar alleen met hulp van de inwoners zelf, kan er écht een verschil gemaakt worden. Er zijn Gemeenten die een subsidie beschikbaar stellen voor het Waterklaar maken oftewel het afkoppelen van uw woning van het gemeente riool. Informeer hiernaar op uw Gemeentepagina.

Want ook al heb je zelf (nog) geen wateroverlast of last van droogte in je tuin, de afvoer van jouw water heeft wel degelijk invloed op de wateroverlast bij anderen in je wijk. Vooral in de lagergelegen delen. Alleen door met z’n allen anders om te gaan met regenwater kunnen we problemen voorkomen en besparen op kosten. Indirect betaald u ook hieraan mee via uw rioolheffing en waterschapsbelasting.

De aandacht ligt bij Waterklaar nadrukkelijk op de noodzaak van samenwerking tussen overheden en inwoners. Meer informatie is te vinden op www.waterklaar.nl

Ook u kunt een steentje bijdrage bij het voorkomen van wateroverlast door bijvoorbeeld niet te kiezen voor een gesloten bestrating maar voor de duurzame waterdoorlatende bestrating van Carpetstones. Een eenvoudige en doeltreffende oplossing door het regenwater bovengronds op te vangen en te laten infiltreren in de grond. Door zijn voegsysteem heeft een Carpetstones bestrating een optimale waterdoorlatendheid. Deze voegen kunt u vullen met een waterdoorlatende voegmortel of een fijne split die voor een optimale doorlating van het water zorgt.

Carpetstones voldoen aan de Duitse A 138 ATV oppervlakte infiltratie eisen!.
.
.
Carpetstones, aanleg van Carpet stones 2.jpg

Lees meer
Lees minder