Keramische tegel Duostone Dessin 60x60x4 cm

Prijs op aanvraag
Let op! In de maanden april en mei kan door drukte de levering een uitloop hebben van twee werkdagen

Omschrijving

duostone is de ultieme oplossing om de mooiste keramische vloertegels nu ook heel eenvoudig buiten op je (dak)terras, balkon, veranda of patio te verwerken. Voordelen Duostone keramsiche buitentegels:

• Eenvoudig te verwerken (licht in gewicht)
• Kleurvast
• Geglazuurd oppervlak dus vlekbestendig
• Geen groene aanslag
• Easy to clean
• Kras- en slijtvast
• Vorstbestendig
• duurzaam
De Duostone buitentegel is een hoogwaardige keramische vloertegel die is verlijmd op een speciale onderlaag van SERAFOAM®. Duostone is gemaakt door gaskeramiek van volledig gerecycled materiaal! De Duostone weegt slechts 16 kilo per tegel en dat is een fractie in vergelijking met betontegels of natuursteen tegels in hetzelfde formaat.
Het bijzonder lichte gewicht maakt toepassing en verwerken van deze Duostone tegels stukken eenvoudiger. Omdat je de Duostone tegels direct op een goede, stabiele ondergrond van zand kunt verwerken resulteert dat al snel in een mooi, strak en blijvend resultaat. En omdat de Duostone tegels niet in de specie of lijm hoeven worden verwerkt kun je ze heel eenvoudig ook weer ergens anders (her)gebruiken.
Door het gebruik van natuurlijke materialen kunnen er altijd kleine kleur- en structuurverschillen ontstaan in verschillende producties. Bestel je Duostone buitentegels daarom altijd in één keer. Je doet er bovendien verstandig aan om een aantal Duostone tegels extra te bestellen zodat je de Duostone tegels eventueel kunt vervangen zonder een opvallend kleurverschil.
Controleer de Duostone buitentegels altijd voor gebruik. Verwerkte materialen kunnen namelijk niet worden gereclameerd.
Laat het verwerken van de Duostone buitentegels bij twijfel aan een professional over. Hoveniers en stratenmakers zijn gespecialiseerd, er kan niets tegen hun jarenlange ervaring en vakkennis. Wil je het toch graag zelf leggen, hou dan rekening met de volgende punten;
De Duostone buitentegels dienen altijd door elkaar verwerkt te worden, omdat er tussen de verschillende pallets lichte kleurverschillen kunnen bestaan. Een groot bijkomend voordeel van door elkaar verwerken is dat je zo de mooiste kleurschakering van je nieuwe buitenvloer kunt verkrijgen.
Een goede bestrating begint met een goede ondergrond. De ondergrond zorgt voor stevigheid en stabiliteit van je terras. Met een goede ondergrond voorkom je verzakkingen en verklein je de kans op breuk. Hoe zwaarder de belasting van het terras des te dikker moet de fundering zijn om die belasting op te kunnen vangen. Je duostone buitentegels kunnen goed gestraat worden op geel zand. De onderlaag moet hierbij uit 10 tot 25 cm geel zand bestaan, afhankelijk van de belasting. Om voor een extra stevig zandbed te zorgen kun je onder deze 25 cm dikke zandlaag nog een pakket van 10 cm grof split of gebroken puin aanbrengen. Het aftrillen en vlak maken van de ondergrond voordat de bestrating gelegd worden is hierbij belangrijk. Verder moet de bestrating altijd met afschot gelegd worden om het hemelwater af te kunnen voeren. Dit wil zeggen dat de bestrating een klein beetje afloopt. Voordat je begint met het aanleggen van de bestrating is het belangrijk om de verschillende hoogtes te bepalen. Het te leggen afschot dient altijd 1 à 2 cm per strekkende meter te zijn. Met het toepassen van een goed afschot voorkom je dat er water blijft staan op je duostone buitenvloer.
Ook kan er gebruik gemaakt worden van een gestabiliseerde ondergrond. Stabilisatie is een mengsel van straatzand en droog cement. Hiervoor wordt meestal een verhouding gebruikt van 1 deel droog cement op 10 delen straatzand, zodat de ondergrond nog waterdoorlatend blijft. Een gestabiliseerde ondergrond voorkomt verzakkingen, omdat het de ondergrond enorm verstevigt. Ook kun je stabilisatiematten gebruiken: gevlochten, kunststofmatten die wel vocht doorlatend zijn maar de korrels van het zandbed tegenhouden.
LET OP – duostone tegels kunnen na het leggen niet worden afgetrild!
Hanteer voor je duostone tegels een minimale voeg van 3 mm , dit voorkomt beschadigen en geeft extra stabiliteit. Zorg er altijd voor dat je bestrating goed opgesloten ligt. Vaste elementen in je tuin zoals de gevel, een schuur of borders zorgen voor een natuurlijke opsluiting. Aan de zijden van je terras of oprit waar zo’n opsluiting niet aanwezig is kun je opsluitbanden plaatsen.
Het afvoegen van de vloer kan met verschillende producten. Zo kun je ervoor kiezen om af te voegen met voegzand. Ook is het mogelijk om een kunsthars gebonden voeg te gebruiken. Grote voordeel hiervan is dat je minder onkruid krijgt, tevens zijn deze voegen ook elastisch. Dit beperkt het scheuren van de voegen als de ondergrond niet volledig stabiel is aangelegd.

Toon meer Toon minder

Specificaties

Artikelnummer DUOSTONE-DESSIN_60x60
Bezorgkosten € 75,00
Materiaal Keramiek
Materiaalgroep Tegels
Lengte 60 cm
Breedte 60 cm
Dikte 4 cm
Stuks/m² 2,78
Afwerking Vlak
Vorm Vierkant
Stuksgewicht 31,5 kg
Terras
Looppaden
Toplaag
Easy to clean
Kleurecht
Footcomfort