Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag
Terug naar overzicht
Fargesia Jiuzhaigou (Rode, fijnbladige bamboe, niet woekerende bamboe)
  • Fargesia Jiuzhaigou (Rode, fijnbladige bamboe, niet woekerende bamboe)
  • Fargesia Jiuzhaigou (Rode, fijnbladige bamboe, niet woekerende bamboe)

Fargesia Jiuzhaigou (Rode, fijnbladige bamboe, niet woekerende bamboe)

Deze plant wordt aangeboden in samenwerking met Directplant. Om te bestellen verlaat u onze website.

Shop op Directplant Directplant

Productomschrijving

De Fargesia Jiuzhaigou, vroeger beschouwd als een vorm van nitida, wordt steeds bekender om de intense rode kleur van de nieuwe halmen.

Fargesia Fargesia Jiuzhaigou wordt gerekend tot de niet-woekerende bamboes. De hoogte van deze bamboe bedraagt tussen de 200 cm en de 300 cm. Naar verwachting bloeit deze plant de komende circa 80 jaar niet. Fargesia Jiuzhaigou staat het liefst op een zonnige tot halfbeschaduwde plek in de border. De plant is goed winterhard. Naast het gebruik als solitairplant is deze Fargesia Jiuzhaigou ook toe te passen als haag, haagblok of als kuipplant. Omdat de soort niet woekert dient u voldoende planten aan te schaffen.

Fargesia is in het algemeen een fijnbladige bamboesoort die polvormig groeit en niet woekert. Daarnaast is het een bamboesoort die als solitair, als haag en in pot toegepast kan worden.

Kan je de Fargesia scheuren?

De Fargesia kan prima gescheurd worden. Dat kan in het najaar (net als het verplanten) of in het voorjaar. Scheuren in het vroege voorjaar heeft als voordeel dat de jonge uitlopers minder last hebben van strenge vorst. Bovendien kunnen dan de best uitlopende jonge stukken van de oude plant uitgekozen worden om te herplanten. Deze zitten doorgaans aan de buitenkant. Zorg er bij het scheuren of delen voor dat de plantendelen afgestoken of gesneden worden, zonder rafelige randen aan de wortels. Beschadigde worteldelen bijsnoeien. Daarna de jonge planten snel op hun definitieve plek planten: de kale wortels drogen vrij gauw uit. Heeft de jonge plant naar verhouding tot de kluit te veel blad, dan kunnen enkele stengels verwijderd worden. De eerste tijd na de herplant regelmatig gieten.

Let op: Bamboes gebruiken veel water, wanneer ze te zonnig staan en niet voldoende vocht krijgen, krult het blad om.


Lees meer
Lees minder