Stel een vraag
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
7371CJ Loenen (Gelderland)
ConceptGroen/Schetsservice
ConceptGroen/Schetsservice
Eerbeekseweg 60B
Loenen (Gelderland)
www.schetsservice.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Creatief met mos - Dierenfiguren - tuinornamenten

Levendige kikkers, koninklijke olifanten, een spinnende kat. Of ziet u liever een flamingo aan de rand van uw vijver? Met de groene vrienden van Artopya haalt u dieren uit alle delen van de wereld naar uw tuin.

Breng ze tot leven en laat ze groeien! Een krokodil bij het zwembad, een konijn op uw gazon, een arend in uw boom. Kies een dier dat bij u past of verras iemand anders ermee.

De figuren zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Als frame, gevuld met sphagnum mos en compleet met beplanting. Het zeer sterke en epoxy gecoate frame bestaat uit twee of meer delen, die van elkaar kunnen worden gehaald om het figuur op te vullen met sphagnum mos. Het mos wordt zo strak als mogelijk in de figureren gestopt zodat de vorm van het figuur er mooi uitziet en het mos water kan absorberen. Hierdoor kan het mos gaan dienen als een voedingsbodem en is het eenvoudig om er allerlei plantjes in te laten groeien.

Als het figuur gevuld is met mos kunnen de verschillende delen met de bijgeleverde kabelbinders aan elkaar vast worden gemaakt en is het mogelijk om het mos met MossGreen te behandelen om de groene kleur te behouden.

Beplanten
Wilt u er plantjes in laten groeien, dan is dit ten alle tijden mogelijk. In het mos kunnen verschillende soorten planten groeien. Bij elk figuur passen weer andere planten. Zo kunnen sempervivium en sedum het schild van de schildpad vormen of de schubben van een krokodil en is gras zeer geschikt voor het maken van manen.

De tuindecoraties bestaan uit zeer gedetailleerde frames. De frames worden gevuld met sphagnum mos en bewerkt met MossGreen, waardoor ze lang mooi en groen blijven. Hier bovenop is het mogelijk om de figuren tot leven te laten komen met allerlei planten. Het mos dient als voedingsbodem voor de planten, waardoor er van alles in kan groeien!

Hoe te beplanten?
Er zijn twee manieren om uw figuur te beplanten de eerste is van buitenaf door het frame heen en de tweede is door het frame open te maken en van binnenuit de planten in het figuur te plaatsen.

Van buitenaf:

  1. Verzadig het figuur met water en laat het uitlekken.
  2. Maak met een scherp voorwerp (bijv. schroevendraaier) een holte in het mos en plant de planten hierin.

Van binnenuit:

  1. Verzadig het figuur met water en laat deze uitlekken.
  2. Knip de ty-raps door en verwijder de stukken mos op de plaats waar u wilt planten.
  3. Plaats de plant in het figuur. Trek vervolgens de blaadjes voorzichtig door het frame naar buiten. Plaats hierna zoveel mogelijk eerder verwijderd mos terug en verbindt de gedeeltes weer aan elkaar.

Voor zover mogelijk wordt planten van buitenaf aanbevolen, mochten uw planten hiervoor te groot zijn dan is het beter om van binnenuit te beplanten.

De Topiary Frames, een konijn een eend, een eekhoorn, de cactus en een grote en een kleine paddestoel zijn als topiary frame verkrijgbaar. De frames zijn aan de onderkant open zodat ze gemakkelijk om een buxus of liguster zijn te plaatsen.

Onderhoud in de winter
De figuren zelf kunnen gewoon buiten blijven staan, het mos groeit niet meer en kan ook gewoon vorst verdragen.
De figuren moeten wel naar binnen als ze beplant zijn met planten, die niet winterhard zijn en u deze over wilt houden voor het volgende seizoen. In dit geval adviseren wij het figuur op een vorstvrije plaats te zetten en het hieraan voorafgaande een beetje water te geven.

Na het planten is het goed om het figuur water met extra voedingsstoffen te geven en het een paar dagen in de schaduw te laten staan. Na een paar dagen kunt u uw dier op de gewenste plaats in detuin zetten. U kunt de figuren op dezelfde manier water geven als hanging baskets en kuipplanten.

Is er een dier of een vorm dat u graag in uw tuin wilt hebben, maar staat de vorm niet op onze webwinkel? Maatwerk is onze specialiteit! Wij maken hem graag voor u. Mail uw idee naar webshop@appeltern.nl wij beoordelen dan de mogelijkheden en brengen een vrijblijvende offerte uit!

Lees meer
Lees minder